Maak nu zelf een pensioenplan – MyMoney app

Om een pensioenplan te maken is een goede tool essentieel. Daarom hebben wij de MyMoney app ontwikkeld. De eerste stap in een goed plan is om te bepalen waar je nu staat. Vervolgens kijk je waar je naar toe wilt. En dan is het daarna een kwestie van inkleuren hoe van de huidige situatie bij je doel komt. En dat allemaal kun je nu binnen een paar minuten doen in de MyMoney app.

Download nu de MyMoney app!

Wij gebruiken voor onze pensioenadviezen een uitgebreide rekentool om gedetailleerde berekeningen te kunnen maken. En op basis daarvan geven wij advies. Deze tool hebben wij in eigen huis ontwikkeld.

Die tool hebben wij nu vertaald naar de MyMoney app. En die app kun jij downloaden!

Pensioenplanning in de MyMoney app

Maak je profiel aan in de app. Vul vervolgens je pensioengegevens in. Dat werkt heel eenvoudig. Je logt in bij mijnpensioenoverzicht.nl en je ziet hoeveel pensioen jij straks netto per maand krijgt. Dat bedrag neem je over. Meer niet.

Daarnaast kun je jouw overige financiële gegevens invullen zoals je spaar- en beleggingstegoeden, overwaarde woning en de waarde van je onderneming.

Vervolgens bepaal jij hoeveel geld je nodig denkt te hebben na pensionering. En dat vul je in de app in. En dan zie jij direct hoe jij er voor staat.

Resultaat MyMoney app

In de app zie jij in een oogopslag hoe jij ervoor staat. Je kunt vervolgens de berekeningen finetunen door je uitgaven of je pensioenleeftijd aan te passen. Ook kun je extra sparen zodat je het effect daarvan meteen terugziet in je pensioenplan.

En dan?

Nadat jij de app hebt ingevuld, weet je exact hoe je er voor staat. En kun jij bepalen wat er nog nodig is om bij je gewenste doel te komen. Plan vervolgens 1 of 2 keer per jaar in je agenda een moment om de app even te updaten en te kijken hoe je er dan voor staat. Wil je verder gaan en op details gaan sturen in je pensioenplanning of zaken concreet gaan invullen? Schakel dan een adviseur in.

Foto:  Math – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *