mijnpensioenoverzicht.nl een handig hulpmiddel

Een goede planning voor je pensioen als zzp’er begint met inzicht. Daarbij is een eerste stap om in beeld te brengen wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Als je in het verleden hebt gewerkt in loondienst, of je werkt nu nog gedeeltelijk in loondienst, dan heb je waarschijnlijk ook pensioen opgebouwd. Dat pensioen kun je vinden op mijnpensioenoverzicht.nl.

Een initiatief van de overheid

mijnpensioenoverzicht.nl is door de overheid in de Pensioenwet voorgeschreven. Op deze website vind je een duidelijk overzicht jouw totale pensioen en veel aanvullende informatie. Mijnpensioenoverzicht.nl laat je op een eenvoudige manier zien hoeveel AOW en pensioen je krijgt. En bij wie je pensioen hebt opgebouwd.

Je hoeft geen account aan te maken. Je kunt eenvoudig inloggen met je DigiD.

Geen lijfrente op mijnpensioenoverzicht.nl

Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je als zzp’er geen informatie over je actuele pensioenopbouw. Misschien spaar je in een lijfrente, een bancaire lijfrente of doteerde je tot vorig jaar aan de oudedagsreserve. Deze informatie staat niet op mijnpensioenoverzicht.nl. Ook wanneer je deelneemt aan een broodfonds of een ander schenkfonds, dan vind je deze informatie niet op mijnpensioenoverzicht.nl.

Je vind op mijnpensioenoverzicht.nl alleen je pensioen dat je hebt opgebouwd tijdens een loondienstverband. Dus jouw pensioen dat jij hebt opgebouwd als werknemer.

Mijn ervaring met mijnpensioenoverzicht.nl

Ik heb de site regelmatig en uitgebreid beoordeeld. Mijn conclusie is dat het goed werkt. Ook gebruik ik in mijn adviespraktijk regelmatig de overzichten die je kunt uitdraaien en meenemen naar een adviesgesprek.

Op mijnpensioenoverzicht.nl wordt je AOW-leeftijd getoond. En niet alleen de actuele AOW-leeftijd, maar je kunt ook de verwachte AOW-leeftijd zien. Dat geeft een goed inzicht in wanneer je naar verwachting met pensioen kunt gaan.

Pensioen is iets van de lange termijn en daardoor zijn de uitkomsten onzeker. Als je naar de pagina vooruitblik kijkt, dan zie je daar een verwacht pensioen, maar ook wat het pensioen wordt als het meevalt of als het tegenvalt.

Jouw pensioenuitvoerder geeft de bedragen die zij in de administratie hebben staan door aan mijnpensioenoverzicht.nl. Er zit wel een kleine vertraging van een paar maanden in de aanlevering, dus het loopt net iets achter. Heb je net een wisseling van baan gehad of ben je net als zzp’er gestart, dan moet je dus even extra goed opletten.

Jouw pensioenplanning

Wij helpen zzp’ers bij het maken van hun pensioenplanning. Als jij hulp kunt gebruiken, Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie.

Foto: Vlada Karpovich – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *