mijnpensioenoverzicht.nl een handig hulpmiddel

Een goede planning voor je pensioen als zzp’er begint met inzicht. Daarbij is een eerste stap om in beeld te brengen wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Als je in het verleden in loondienst hebt gewerkt, of je werkt nu nog gedeeltelijk in loondienst, dan heb je waarschijnlijk ook pensioen opgebouwd. Dat pensioen kun je vinden op mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website zie je al jouw opgebouwde pensioenen bij verschillende pensioenuitvoerders inclusief de AOW die jij van de overheid gaat krijgen.

Een initiatief van de overheid

mijnpensioenoverzicht.nl is door de overheid in de Pensioenwet voorgeschreven. Op deze website vind je een duidelijk overzicht van jouw totale pensioen en veel aanvullende informatie. Mijnpensioenoverzicht.nl laat je op een eenvoudige manier zien hoeveel AOW en pensioen je krijgt en bij wie je het pensioen hebt opgebouwd.

Je hoeft geen account aan te maken. Je kunt eenvoudig inloggen met je DigiD.

Geen lijfrente op mijnpensioenoverzicht.nl

Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je geen informatie over je actuele pensioenopbouw als zzp’er. Misschien spaar je in een lijfrente of een bancaire lijfrente. Deze informatie staat niet op mijnpensioenoverzicht.nl. Ook wanneer je deelneemt aan een broodfonds of een ander schenkfonds, dan vind je deze informatie niet op mijnpensioenoverzicht.nl.

Je vind op mijnpensioenoverzicht.nl alleen je pensioen dat je hebt opgebouwd tijdens een loondienstverband. Dus jouw pensioen dat jij hebt opgebouwd als werknemer.

Mijn ervaring met mijnpensioenoverzicht.nl

Ik heb de site regelmatig en uitgebreid beoordeeld. Mijn conclusie is dat het goed werkt. Ook gebruik ik in mijn adviespraktijk altijd de overzichten die je kunt uitdraaien en meenemen naar een adviesgesprek.

Op mijnpensioenoverzicht.nl wordt je AOW-leeftijd getoond. En niet alleen de actuele AOW-leeftijd, maar je kunt ook de verwachte AOW-leeftijd zien. Dat geeft een goed inzicht in wanneer je naar verwachting met pensioen kunt gaan.

Pensioen is iets van de lange termijn en daardoor zijn de uitkomsten onzeker. Als je naar de pagina vooruitblik kijkt, dan zie je daar een verwacht pensioen, maar ook wat het pensioen wordt als het meevalt of als het tegenvalt.

Jouw pensioenuitvoerder geeft de bedragen die zij in de administratie hebben staan door aan mijnpensioenoverzicht.nl. Er zit wel een kleine vertraging van een paar maanden in de aanlevering, dus het loopt net iets achter. Heb je net een wisseling van baan gehad of ben je net als zzp’er gestart, dan moet je dus even extra goed opletten.

Pensioenplanning in de MyMoney app

De informatie uit mijnpensioenoverzicht.nl kun je ook gebruiken als basis voor het invullen van de MyMoney app. Eerst maak je in de app je profiel aan. Daarna log je in bij mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je hoeveel pensioen jij straks netto per maand krijgt. Dat bedrag neem je over in de app. Op basis van het algoritme wordt vervolgens de basis van jouw pensioenplanning ingevuld. Als je dit hebt gedaan, hoe je alleen nog maar je gegevens te verrijken en je hebt je eerste planning staan.

Lees ook:
Pensioen opbouwen, doe eerst een nulmeting

Jouw pensioenplanning

Wij helpen zzp’ers bij het maken van een uitgebreide pensioenplanning, inclusief advies hoe jij pensioen kunt opbouwen. Als jij hulp kunt gebruiken, Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie.

Foto: Vlada Karpovich – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *