Vind je pensioen op mijnpensioenoverzicht.nl

Een goede planning voor je pensioen als zzp’er begint met inzicht in wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Als je in het verleden hebt gewerkt in loondienst, of je werkt nu nog gedeeltelijk in loondienst, dan heb je waarschijnlijk ook pensioen opgebouwd. Dat pensioen kun je vinden op mijnpensioenoverzicht.nl.

Een initiatief van de overheid

mijnpensioenoverzicht.nl is door de overheid in de Pensioenwet voorgeschreven. Op deze website vind je een duidelijk overzicht jouw totale pensioen. Mijnpensioenoverzicht.nl laat je op een eenvoudige manier zien hoeveel AOW en pensioen je krijgt. En bij wie je pensioen hebt opgebouwd.

Geen lijfrente of andere voorzieningen voor de zzp’er

Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je als zzp’er geen informatie over je actuele pensioenopbouw. Misschien spaar je in een lijfrente, een bancaire lijfrente of doteer je aan de oudedagsreserve. Ook wanneer je deelneemt aan een broodfonds of een ander schenkfonds, dan vind je deze informatie niet op mijnpensioenoverzicht.nl

Mijn ervaring met mijnpensioenoverzicht.nl

Ik heb de site regelmatig en uitgebreid beoordeeld. Mijn conclusie is dat het goed werkt. Ook gebruiken ik in mijn adviespraktijk regelmatig de overzichten die je kunt uitdraaien en meenemen naar een adviesgesprek.

Op mijnpensioenoverzicht.nl wordt je AOW-leeftijd getoond. En niet alleen de actuele AOW-leeftijd, maar je kunt ook de verwachte AOW-leeftijd zien. Dat geeft een goed inzicht in wanneer je naar verwachting met pensioen kunt gaan.

Pensioen is lange termijn en onzeker. Als je naar de pagina vooruitblik kijkt, dan zie je daar een verwacht pensioen, maar ook wat het pensioen wordt als het meevalt of als het tegenvalt.

Jouw pensioenuitvoerder geeft de bedragen die zij in de administratie hebben staan door aan mijnpensioenoverzicht.nl. Er zit wel een kleine vertraging van een paar maanden in de aanlevering, dus het loopt net iets achter. Heb je net een wisseling van baan gehad, dan moet je dus even extra goed opletten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *